TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Portul vălului islamic a fost interzis în Olanda, după 14 ani de dezbateri

Portul vălului islamic a fost interzis în Olanda, după 14 ani de dezbateri

Astfel începînd din această zi veşmintele care „acoperă faţa” precum burqa sau vălul islamic integral nu mai pot fi purtate în instituţii publice, cum ar fi şcoli, spitale, oficii guvernamentale sau în autobuze şi trenuri, potrivit Agerpres.


Ministerul de Interne a cerut autorităţilor locale şi organismelor competente să pună interdicţia în aplicare.


Responsabilii de securitate trebuie să ceară de acum femeilor cu văl să-şi descopere faţa. Dacă refuză, li s-ar putea interzice accesul în clădirile publice, ele fiind pasibile şi de o amendă de cel puţin 150 de euro (167 de dolari).


Interdicţia se aplică şi altor piese vestimentare care acoperă faţa şi fac dificilă identificarea celor care le poartă, precum căşti sau cagule.


Cu toate acestea, nu este clar dacă, în realitate, interdicţia poate fi pusă în aplicare, după ce mai multe oraşe, precum şi spitale, operatori de transport în comun şi, de asemenea, poliţia au spus că nu o vor respecta.


Franţa a fost prima ţară din Europa care a interzis vălul integral în 2011. Mai multe ţări i-au urmat apoi exemplul.


Interdicția portului burqa a intra în vigoare în Danemarca, în urmă cu un an


Mulţi consideră vălul integral drept un simbol al opresiunii femeii în Islam, dar criticii văd interdicţia ca pe o încălcare a libertăţii religioase.


În Olanda, se estimează că aproximativ 150 de femei poartă cu regularitate burqa sau niqab.Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load