COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Poroşenko va fi cercetat penal

Poroşenko va fi cercetat penal

Procuratura Generală a Ucrainei a pornit o anchetă preliminară cu privire la eventuale presiuni exercitate de președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, asupra judecătorilor în cazul PrivatBank. Despre aceasta se menţionează în comunicatul emis de Tribunalul Administrativ Districtul Kiev.

Potrivit comunicatului, în urma examinării cererii judecătorilor PGU, aceasta din urmă a introdus informațiile în Registrul Unic al Investigaţiilor Prealabile (RUIP), pornind o investigație cu privire la o eventuală imixtiune în activitatea judecătorilor în cazul PrivatBank, transmite 112.ua

Astfel, este vorba despre semnele unei infracțiuni penale în temeiul aliniatului 2 din art. 376 din Codul penal al Ucrainei (Intervenția în activitatea judiciară - aceleași acțiuni în cazul în care acestea împiedică prevenirea unei infracțiuni sau detenția unei persoane care a comis-o sau a fost săvîrșită de o persoană care folosește funcția sa oficială) - sînt pedepsite cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a se angaja în anumite activități de pînă la cinci ani sau arestare pe un termen de pînă la șase luni sau închisoare de pînă la trei ani).


Reamintim că, pe 18 aprilie, a fost difuzată informaţia potrivit căreia Tribunalul Administrativ Districtul Kiev a satisfăcut cererea depusă de Igor Kolomoisky împotriva Băncii Naționale a Ucrainei și a Cabinetului de Miniștri privind naționalizarea PrivatBank. Astfel, naționalizarea băncii a fost declarată ilegală.

Decizia instanței constată că Banca Națională a Ucrainei și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei nu au furnizat suficiente dovezi privind insolvabilitatea PrivatBank.

Ulterior, instanța a luat o altă decizie în favoarea foștilor proprietari ai PrivatBank și a anulat garanția lui Kolomoisky privind împrumuturile PrivatBank.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load