Poroşenko şi Zelenski, faţă-n faţă la prima şi ultima dezbatere electorală

Poroşenko şi Zelenski, faţă-n faţă la prima şi ultima dezbatere electorală

Actualul preşedinte ucrainean, Petro Poroşenko, şi umoristul Vladimir Zelenski s-au întîlnit faţă în faţă la prima şi ultima dezbatere electorală dinaintea turului doi al alegerilor prezidenţiale din ţara vecină.


Deşi la început şi-au dat mîna, pe parcursul discuţiei cei doi s-au acuzat şi au avut replici acide. Dezbaterea s-a desfăşurat, la propunerea lui Zelenski, pe Stadionul Olimpic din Kiev.


Actualul preşedinte ucrainean a fost însă întîmpinat cu aplauze şi urale.


Cei doi candidaţi au venit însoţiţi de un grup de susţinători. În timp ce Zelenski şi-a adus colegii de scenă şi de proiecte televizate, alături de Poroşenko au putut fi observaţi militari, care au luptat în estul Ucrainei. Actualul preşedinte şi-a criticat oponentul pentru refuzul de a participa la dezbaterile anterioare. În replică, umoristul i-a adresat mai multe întrebări tendențioase, pe care le-ar fi primit de la internauţi.


Ulterior, Poroşenko l-a acuzat pe Zelenski pentru afacerile cu Rusia şi i-a reproşat că s-a îmbogăţit în perioada în care Ucraina lupta pentru independenţa şi integritatea teritorială.


Cei doi candidaţi au adus un omagiu victimelor războiului din Donbas. Zelenski a ales să îngenuncheze în faţa mulţimii, iar Poroşenko – în faţa drapelului Ucrainei.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load