Poroșenko și Merkel au discutat despre situația din Donbass

Poroșenko și Merkel au discutat despre situația din Donbass

Cancelarul german,, Angela Merkel și președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, în cadrul discuțiilor de la Berlin, au sprijinit inițiativa de a introduce un armistițiu pascal în Donbass începînd cu 18 aprilie.


Despre acest lucru a anunțat vineri Poroșenko la o conferință de presă comună în rezultatul întîlnirii.


"Am sprijinit, în procesul negocierilor de astăzi, armistițiul de Paști, care ar trebui să intre în vigoare la 18 aprilie, cu condiția asigurării implementării sale de către Federația Rusă", a spus Poroșenko.


Cancelarul german Angela Merkel consideră că doar un proces politic va permite un progres în eforturile de soluționare a conflictului din Ucraina, deși nu există încă un armistițiu stabil în Donbass.


"Punctul central (al discuțiilor) a fost procesul de la Minsk", a declarat ea vineri la Berlin în cadrul unei conferințe de presă, în rezultatul discuțiilor cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko.


Merkel a subliniat că, împreună cu președintele Franției, Emmanuel Macron, ea consideră că "trebuie să continuăm procesului politic". "Este bine că Rusia participă la acest proces, acesta fiind singurul mod care ne va permite să avansăm", este de părere cancelarul german.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load