Pompeo recunoaște că Kim Jong Un "este un tiran"

Pompeo recunoaște că Kim Jong Un "este un tiran"

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, pe care preşedintele american Donald Trump îl numeşte ‘prietenul său’, este un ‘tiran’, a declarat marţi şeful diplomaţiei SUA, Mike Pompeo, citat de France Presse.


Întrebarea i-a fost pusă de un senator în cursul unei audieri parlamentare. După ce i-a reamintit că îl calificase anterior pe preşedintele venezuelean Nicolas Maduro drept un ‘tiran’, el l-a întrebat pe Pompeo dacă aceeaşi calificare poate fi atribuită şi lui Kim Jong Un.


‘Bineînţeles. Sînt sigur că deja am spus aceasta’, a răspuns secretarul de stat american.


Respectiva remarcă nu este de natură să faciliteze relaţiile sale cu nord-coreenii, în timp ce Washingtonul se străduieşte să relanseze negocierile privind dezarmarea nucleară după eşecul summitului Trump-Kim de la Hanoi, la sfîrşitul lunii februarie, comentează agenţia de presă citată.


Phenianul l-a acuzat recent pe secretarul de stat american, precum şi pe consilierul pentru securitatea naţională al Casei Albe, John Bolton, că ar fi responsabili de eşec, deoarece – potrivit regimului nord-coreean – ar fi ‘creat o atmosferă de ostilitate şi de neîncredere’ la discuţii.


Vara trecută, autorităţile nord-coreene au denunţat ‘metodele de gangster’ din timpul timpul negocierilor.


În SUA, Mike Pompeo riscă să dea apă la moară detractorilor lui Donald Trump, care îl acuză pe preşedintele american că se înţelege bine cu ‘dictatorii’, uneori chiar mai bine decît cu aliaţii occidentali ai Washingtonului, notează AFP.


După ce a catalogat Coreea de Nord ca fiind un ‘regim pervers’, condus de o ‘bandă de criminali’, iar pe Kim Jong Un l-a luat peste picior supranumindu-l ‘Omuleţul-Rachetă!’, Donald Trump şi-a schimbat complet tonul după prima lor întîlnire, istorică, în iunie 2018, în Singapore.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load