COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pompeo consideră că OMS nu s-a isprăvit cu sarcinile privind pandemia

Pompeo consideră că OMS nu s-a isprăvit cu sarcinile privind pandemia

Washingtonul consideră că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu s-a isprăvit cu sarcinile sale privind răspîndirea noului coronavirus, iar autoritățile americane intenționează să ia măsuri pentru a preveni acest lucru în viitor.

Despre aceasta Secretarul de Stat al SUA, Michael Pompeo, a declarat jurnalistului american Ben Shapiro în cadrul unui interviu, a cărui stenogramă a fost difuzată vineri de serviciul de presă al Departamentului de Stat, transmite tass.ru

"Această organizație nu s-a isprăvit cu sarcina sa de a proteja lumea de pandemia globală. Nu vom permite ca acest lucru să se întîmple din nou și noi intenționăm să creăm ceva, un sistem, care să reducă riscul de a repeta acest lucru atît din partea Chinei, cît și din partea altor țări", a declarat șeful departamentului de politică externă al SUA. El nu a oferit detalii despre planurile Washingtonului.


"Cînd președintele [SUA, Donald Trump] spune că nu vom finanța OMS, scopul nu este de a pedepsi pe cineva", a adăugat secretarul de stat. Potrivit lui, scopul liderului american este de a ascuți atenția asupra greșelilor Organizației.

Pe 14 aprilie, Trump a declarat că Washington a suspendat finanțarea OMS. Potrivit lui, banii nu vor fi transferați "pînă la evaluarea rolului organizației în ascunderea datelor privind răspîndirea coronavirusului".

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load