COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pompeo acuză Iranul, SUA şi Iranul nu pot să ajungă la o înţelegere, iar Casa Albă a rămas fără purtător de cuvînt

Pompeo acuză Iranul, SUA şi Iranul nu pot să ajungă la o înţelegere, iar Casa Albă a rămas fără purtător de cuvînt

Pompeo acuză Iranul pentru atacurile care au vizat două petroliere din Golful Oman

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a acuzat Iranul pentru atacurile care au vizat două petroliere aflate în Golful Oman, afirmând că incidentul face parte dintr-o campanie a acestuia împotriva Statelor Unite şi a aliaţilor săi, relatează site-ul agenţiei Dpa.

"Aceste atacuri neprovocate prezintă o ameninţare clară la adresa păcii internaţionale şi securităţii, un asalt asupra libertăţii navigaţiei şi o campanie inacceptabilă a escaladării tensiunilor de către Iran", a declarat Pompeo.


"Iranul ar trebui să răspunde diplomaţiei cu diplomaţiei, nu cu terorism. Statele Unite îşi vor apăra forţele, interesele şi vor ajuta partenerii pentru un comerţ global sigur şi stabilitate regională", a adăugat acesta.

Două petroliere, unul norvegian şi altul japonez, au fost atacate joi dimineaţă în Golful Oman, la intrarea în Golful Persic, în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran. În urmă cu câteva săptămâni, alte atacuri au vizat patru nave, în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite.

SUA şi Iranul nu sъnt pregătite să ajungă la o înţelegere

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că apreciază vizita efectuată de premierul japonez Shinzo Abe în Iran, însă nu este de părere că Teheranul şi Washingtonul sъnt pregătite să ajungă la o înţelegere, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Nici ei, nici noi nu sъntem pregătiţi", a declarat liderul de la Casa Albă.

Donald Trump a decis în 2018 să retragă Statele Unite din acordul nucleaк, iar Washingtonul a reimpus sancţiuni asupra Teheranului.

Casa Albă a rămas fără purtător de cuvînt

Sarah Sanders a informat joi că se va retrage din funcţia de purtător de cuvînt al Casei Albe la sfîrşitul acestei luni, urmînd să se întoarcă în Arkansas, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Sanders, în vîrstă de 36 de ani, a atras critici pentru limitarea numărului de şedinţe zilnice, Donald Trump preferînd să răspundă personal la întrebări.

Mai mulţi oficiali speculează că aceasta ar putea candida pentru funcţia de guvernator al statului Arkansas, deţinută în trecut de tatăl acesteia, Mike Huckabee.

"Este o persoană specială cu un talent extraordinar, care a făcut o treabă incredibilă! Sper că va decide să candideze pentru funcţia de guvernator al statului Arkansas", a declarat Donald Trump.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load