COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Polonia își redeschide granițele, dar nu și pentru cetățenii moldoveni

Polonia își redeschide granițele, dar nu și pentru cetățenii moldoveni

Polonia îşi va redeschide de sîmbătă frontierele pentru cetăţenii celorlalte state membre ale Uniunii Europene, urmînd ca de marţi să fie permise zborurile internaţionale, a anunţat miercuri prim-ministrul Mateusz Morawiecki, în contextul repornirii economiei în pofida unei creşteri a numărului de noi contagieri, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Polonia şi-a închis graniţele pentru cetăţenii străini în martie pentru a opri răspîndirea noului coronavirus.

Ulterior, a început relaxarea graduală a restricţiilor la viaţa publică, cu redeschiderea centrelor comerciale, hotelurilor şi restaurantelor în luna mai.


'În unele ţări, această pandemie se comportă încă într-un mod foarte neliniştitor, aşa încît, deocamdată, limităm această decizie (de deschidere a frontierelor) la ţările Uniunii Europene', a spus Morawiecki.

Polonia a cunoscut recent o creştere a numărului de infectări cu noul coronavirus, mai ales în jurul minelor de cărbune din sudul ţării. Luni a fost raportat un număr record de 599 cazuri noi.

Pînă miercuri, Polonia, ţară cu circa 38 milioane de locuitori, avea 27.668 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus şi 1.191 de decese.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load