Polonia a pubicat date despre exploziile de la bordul Tu-154 cu Kaczynski

Polonia a pubicat date despre exploziile de la bordul Tu-154 cu Kaczynski

La bordul avionului Tu-154, prăbușit împreuna cu președintele polonez Lech Kaczynski în 2010, au avut loc cel puțin trei explozii, a anunțat comisia poloneză de anchetă.


RMF transmite că noua comisie de investigație consideră ca în distrugerea aripii versiunea principală o reprezinta cea a exploziilor in interiorul aeronavei.


La concluziile cu privire la cauzele accidentului aviatic a contribuit Frank Taylor, expert internațional în domeniul accidentelor aeriene. El susține că „aripa stîngă a aeronavei Tu-154M a fost distrusă ca urmare a exploziei din interior, au existat cîteva surse de explozie”.


Taylor a adăugat că, după părerea sa, mesteacănul care se afla în calea avionului, lovit de aripa, „nu a avut niciun efect asupra distrugerii primare a aripii”.


„Concluziile au fost asumate de membrii comisiei de investigatie și constituie una din concluziile cheie ale raportului tehnic”, se subliniază în declarație.


Raportul comisiei a fost publicat la scurt timp după schimbarea conducerii ministerului polonez al apărării: la 9 ianuarie a fost demis Antoni Macierewicz, care a declarat că avionul lui Kaczynski a fost distrus in urma unui atac terorist. Postul de ministru al apărării a fost ocupat de Mariusz Blaschak, care anterior a ocupat funcția de ministru de interne.


Accidentul avionului Tu-154 de lîngă Smolensk a avut loc la 10 aprilie 2010, în timpul unei aterizări pe aeroportul Smolensk-Severny. În catastrofa au fost ucisi toți cei 96 de oameni aflați la bord, inclusiv președintele Poloniei Lech Kaczynski și soția sa. Delegația de înalți oficiali sosea la evenimentele de comemorare a crimelor de la Katyn.


Ancheta a fost efectuată atît de partea rusă, cît și de cea partea poloneză.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load