TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Politicienii ucraineni, nemulțumiți de postarea lui Macron în limba rusă

Politicienii ucraineni, nemulțumiți de postarea lui Macron în limba rusă

Politicienii ucraineni s-au arătat dezamăgiți de postarea președintelui francez Emmanuel Macron în limba rusă, publicată pe Facebook după o întîlnire a sa cu Vladimir Putin.

Șeful republicii franceze a numit Rusia „o țară foarte profund europeană” și a menționat că crede în Europa, „întinzîndu-se de la Lisabona pînă la Vladivostok”. De asemenea, Macron și-a exprimat încrederea că în viitor va fi posibil să se dezvolte un sistem de securitate și încredere între UE și Rusia.

Fostul preşedinte al Radei supreme din Ucraina, ales deputat al noii legislaturi din partea formaţiunii „Solidaritatea Europeană” Irina Gerashchenko, pe contul său de Facebook, i-a acuzat pe liderii europeni că „îl imită pe Putin”. Ea a recunoscut că lumea „nu va lupta” pentru Ucraina și a presupus, de asemenea, că pînă în ianuarie 2020, vor fi anulate sancţiunile impuse Rusiei.


Fostul ministru al afacerilor externe al Ucrainei, Volodymyr Ogryzko, într-un interviu acordat portalului Observer, a declarat că poziția lui Macron era dezavantajoasă pentru Kiev.

La rîndul său, deputatul parlamentar Vladimir Aryev a exprimat părerea că actuala politică europeană va duce la crearea „Rusiei de la Vladivostok pînă la Lisabona”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load