Poliția rusă a dat năvală în biroul lui Alexei Navalnîi

Poliția rusă a dat năvală în biroul lui Alexei Navalnîi

Poliția rusă a forțat, duminică dimineața, intrarea în biroul din Moscova al liderului opoziției, Aleksei Navalnii, motivînd că ar fi primit informații că în clădire ar există o bombă, arată imagini postate online de suporterii lui Navalnii, scrie Reuters.

Aleksei Navalnii a lansat, la finalul lunii decembrie, un apel public pentru proteste masive în toată Rusia pe data de 28 ianuarie, notează HotNews.ro

Poliția a intrat cu forță în biroul lui Navalnii și a început să chestioneze oamenii. 

Curtea Supremă din Rusia a respins, la finalul lunii decembrie, o contestație a liderului opoziției ruse, Aleksei Navalnii, la decizia Comisiei Electorale de a ii interzice candidatura la alegerile prezidențiale din martie 2018. 

Comisia electorală centrală din Rusia a decis că lui Aleksei Navalnii să i se interzică să participe la alegerile prezidențiale, pe motiv că acesta are o condamnare penală. El a fost reținut de trei ori și pus sub acuzare pentru organizarea, în mod repetat, de mitinguri și manifestații publice. 

Comisia Europeană a criticat dur decizia autorităților ruse, iar societatea civilă din Occident a denunțat decizia autorităților drept o încălcare a drepturilor cetățenești. 

Navalnii este unul dintre puținii opozanți ai lui Putin, într-o țara în care ziariști și politicieni de opoziție au fost bătuți, încarcerați sau chiar asasinați în ultimii ani pentru îndrăzneala de a chestiona deciziile liderului de la Kremlin.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load