Poliţia britanică a prevenit 19 atentate teroriste mari

Poliţia britanică a prevenit 19 atentate teroriste mari

Poliţia britanică a dejucat 19 atentate teroriste de amploare în ultimii doi ani. Anunţul a fost făcut de ministrul de Interne, care spune că a fost vorba atît despre atacuri islamiste, cît şi despre cele plănuite de extremişti de dreapta.

Oficialul de la Londra a anunţat că guvernul îşi doreşte noi legi pentru prevenirea atentatelor, în contextul în care, susţine el, autorităţile se confruntă cu un număr tot mai mare de ameninţări teroriste.

Sajid Javid, ministrul britanic de Interne: „Această ţară este protejată de cei mai buni poliţişti, cele mai bune servicii de informaţii şi cei mai buni militari din lume.

În ultimii doi ani, ei au dejucat 19 atacuri teroriste de amploare, 14 dintre ele islamiste şi cinci motivate de ideologia extremei drepte. Vorbim, însă, doar de vîrful aisbergului, fiindcă pentru fiecare atentat prevenit, alte cîteva zeci nici nu au mai apucat să fie pornite. Cei mai mulţi oameni nu vor şti niciodată cît de mult ne protejează munca voastră excelentă, realizată în colaborare cu MI5.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load