COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Plajele din Anglia, luate cu asalt de britanici, în plină pandemie (VIDEO)

Plajele din Anglia, luate cu asalt de britanici, în plină pandemie (VIDEO)

Valul de căldură care a lovit Europa i-a determinat pe britanici să ia cu asalt plajele, în plină pandemie. Autorităţile au calificat mulţimile drept ”incident major” şi au solicitat intervenţia poliţiei, după ce mii de oameni au inundat plajele din sudul Angliei, încălcînd restricţiile în vigoare, scie adevarul.ro.

Joi, 25 iunie a fost înregistrată cea mai călduroasă zi din Anglia, de anul acesta, după ce temperaturile au depăşit 33 de grade.

Cele mai aglomerate au fost staţiunile Bournemouth şi Sandbanks, din Dorset. Deşi oamenii sînt sfătuiţi să evite mulţimile şi plajele, aceastea au fost inundate de vizitatorii care doreau să facă o baie de soare. Aglomeraţia nefirească a condus la ambuteiaje, parcări ilegale şi comportament antisocial. Până joi dimineaţă, peste 40 de tone de deşeuri fuseseră curăţate în urma turiştilor.


Consiliul municipal al Bournemouth a cerut intervenţia poliţiei. Vikki Slade, şefa insistuţiei, s-a arătat „absolut îngrozită” de scenele filmate pe plajă: "Comportamentul şi acţiunile iresponsabile ale atât de multor oameni sînt cu adevărat şocante, iar serviciile noastre depun toate eforturie pentru a încerca să ţinem pe toată lumea în siguranţă. Nu am avut altă opţiune decât să declaram incident major şi să iniţiem un răspuns urgent."

Marea Britanie a început să relaxeze restricţiile, iar, conform noilor reglementări, acum sunt permise grupurile de pînă la şase persoane. Oricum aglomeraţia de iubitori ai soarelui a degenerat, cauzând probleme uriaşe autorităţilor. Consiliul şi-a bătut recordul la amenzile pentru parcare ilegală, după ce au acordat 558 de sancţiuni, în doar o zi. Muncitorii din salubritate au declarat că au fost abuzaţi şi intimidaţi în timp ce încercau să colecteze munţii de gunoaie de pe plajă. De asemenea, au fost raportate mai multe incidente şi încăierări, pe fondul consumului de alcool.

Autorităţile au transmis recomandări populaţiei, cerîndu-le să se gîndească de două ori înainte să se îndrepte spre plaje. Administratorii staţiunilor spun că nu sunt pregătiţi să primească un număr atît de mare de vizitatori şi avertizează că nu au cum să gestioneze problemele asociate unei mase atît de mari.

Marea Britanie se află pe locul cinci în topul ţărilor cele mai afectate de pandemie, cu aproape 308.000 de cazuri confirmate pînă acum şi 43.230 de decese. Doar în ultimele 24 de ore, au fost raportate 1.118 înbolnăviri noi şi 149 de morţi.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load