COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Placido Domingo a demisionat de la conducerea Operei din Los Angeles

Placido Domingo a demisionat de la conducerea Operei din Los Angeles

Tenorul și dirijorul Placido Domingo a demisionat de la conducerea Operei din Los Angeles ca urmare a valului de acuzații de hărțuire sexuală pe care mai bine 20 de femei i le-au adus, transmite HuffPost.

Totodată, Domingo a renunțat și la reprezentațiile pe care le avea de dirijat la teatrul liric din Los angeles.

În declarația prin care a demisionat, Domingo a afirmat că acuzațiile care i s-au adus ”au creat o atmosferă în care capacitatea mea de a servi această companie pe care o îndrăgesc atît a fost compromisă”.

Domingo a spus că demisionează ”cu inima grea”, dar o face pentru a se ocupa de înlăturarea acuzațiilor care-i știrbesc reputația.

Demisia survine după ce a fost anulată prezența sa și în reprezentațiile pe care le avea programate la Metropolitan Opera din New York, operă cu care colabora de 51 de ani.


Anterior, Domingo fusese scos de pe afișele teatrelor de operă din San Francisco, Washington și Philadelphia. Pe de altă parte, teatrele europene sunt mai reticente în a renunța la serviciile sale în lipsa unor decizii oficiale privind acuzațiile de hărțuire sexuală.

Recent, Associated Press a publicat mărturiile femeilor care spun că în anii 80 au fost hărțuite de celebrul tenor, care le-a obligat să întrețină relaţii sexuale cu el în schimbul unor slujbe, iar cele care refuzau erau pedepsite din punct de vedere profesional.

Alte femei care nu au dorit să-şi dea numele au invocat „atingeri nedorite, solicitări persistente de întîlniri în particular, apeluri telefonice în mijlocul nopţii şi încercări de a le săruta pe buze”.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load