COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Piloţii de la British Airways renunță la greva programată pentru 27 septembrie

Piloţii de la British Airways renunță la greva programată pentru 27 septembrie

Piloţii companiei aeriene British Airways au decis să anuleze greva programată pentru ziua de 27 septembrie, pentru a oferi mai mult timp discuţiilor cu echipa managerială pentru găsirea unei soluţii în conflictul privind majorarea salariilor.

Anunțul a fost făcut astăzi de Sindicatul BALPA (British Airline Pilots Association), care îi reprezintă pe majoritatea piloţilor de la British Airways, informează Reuters.

Săptămîna trecută, o grevă de 48 de ore a piloţilor, fără precedent în istoria British Airways, a obligat compania să anuleze 1.700 de zboruri.

Sindicatul Balpa a subliniat că greva din 9 şi 10 septembrie a demonstrat nemulţumirile şi hotărârea piloţilor. Cu toate acestea, acum a venit timpul pentru „o perioadă de reflecţie înainte ca disputa să escaldeze şi să provoace pagube ireparabile mărcii BA”, a precizat sindicatul.


British Airways începuse deja să anuleze zboruri programate pentru data de 27 septembrie şi să îi prevină pe călătorii afectaţi de anulări.

Deocamdată nu este clar cîte zboruri vor fi restabilite și nici dacă greva va fi anunțată pentru o altă zi.

Sindicatul piloţilor şi conducerea companiei British Airways sunt în conflict pe tema salariilor, piloţii solicitând o majorare mai semnificativă a salariilor după sacrificiile pe care le-au acceptat în perioada în care compania trecea printr-o perioadă dificilă.

Cel mai recent, piloţii au refuzat oferta British Airways ce prevedea o majorare eşalonată a salariilor cu 11,5% în următorii trei ani, ofertă care potrivit conducerii companiei ar fi majorat salariile primite de unii comandanţi de bord la 200.000 de lire sterline (226.000 de euro) pe an.

În replică, sindicatul piloţilor susţine că a venit cu o propunere de majorare salarială care ar fi majorat costurile pentru companie cu 50 de milioane de lire sterline, potrivit Agerpres. În schimb, o zi de grevă costă operatorul aerian aproximativ 40 de milioane de lire sterline.

British Airways, deţinut de grupul hispano-britanic IAG, are peste 40 de milioane de clienţi pe an şi zboruri către peste 70 de ţări.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load