Piesele LEGO ar putea fi făcute dintr-un material ecologic

Piesele LEGO ar putea fi făcute dintr-un material ecologic

Celebrele piese LEGO ar putea fi create dintr-un tip de bio-plastic obţinut din materiale vegetale, ca urmare a unei invenţii a cercetătorilor de la Universitatea Aarhus din Danemarca.


Diferit de materialul utilizat pînă în prezent, noul bio-plastic nu conţine produse petroliere, însă piesele sînt la fel de durabile ca şi cele actuale, se arată în articolul care anunţă descoperirea, publicat în jurnalul „Royal Society of Chemistry” şi citat de Rador. 


Avînd în plan ca pînă în 2030 să renunţe total la folosirea produselor petroliere, compania LEGO a început să caute materiale noi pentru jucăriile sale pentru a dăuna cît mai puţin mediului înconjurător. 


Unul din materiale este plasticul realizat din trestie de zahăr. 


De anul trecut, din acesta se face „vegetaţie” LEGO (copaci, plante, etc.). S-a observat însă că plasticul nu era suficient de puternic pentru a putea fi folosit pentru piesele „obişnuite”. Doar 1-2% din părţi puteau fi realizate din acesta. Noul tip de bio-plastic inventat de cercetătorii danezi pare, însă, să fie soluţia şi este deja testat în cadrul companiei.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load