Phenianul, despre lauda lui Donald Trump cu mărimea butonului nuclear

Phenianul, despre lauda lui Donald Trump cu mărimea butonului nuclear

Autorităţile din Coreea de Nord au apreciat marţi că mesajul preşedintelui american Donald Trump, care s-a lăudat că are un buton nuclear ‘mult mai mare’ decît cel al liderului nord-coreean Kim Jong-Un, nu este decît expresia unui ‘dement’, ‘lătratul unui cîine turbat’, relatează Agerpres.

Kim Jong-Un a profitat de discursul său de Anul Nou pentru a-l avertiza că are ‘butonul nuclear’ la îndemînă, a întins în acelaşi timp o mînă Seulului, făcînd apel la un dialog şi vorbind despre o participare nord-coreene la apropiatele Jocuri Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud.
Ca răspuns, preşedintele american a declarat într-o postare pe Twitter: ‘Informaţi-l că eu am de asemenea un buton nuclear şi acesta este mult mai mare şi mai puternic decît al lui. Şi el funcţionează!’.

Într-o primă reacţie nord-coreeană la acest mesaj, ziarul partidului unic la putere – Rodong Sinmun – a calificat afirmaţiile lui Donald Trump drept ‘fanfaronadă’. Nu este decît ‘spasmul unui dement’ înspăimîntat de puterea Coreei de Nord şi ‘lătratul unui cîine turbat’, scrie ziarul nord-coreean.

După discursul lui Kim Jong-Un, cele două Corei au făcut demersuri de destindere a relaţiilor, care au culminat săptămîna trecută cu primul lor dialog oficial după o pauză de peste doi ani, cînd au convenit asupra participării Phenianului la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang.

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load