COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Peste un milion de specii de plante și animale sînt pe cale de dispariție

Peste un milion de specii de plante și animale sînt pe cale de dispariție

Un milion din cele opt milioane de specii de pe planetă sînt amenințate cu dispariția din cauza oamenilor, rezultă dintr-un raport al ONU.

Oamenii de știință au spus luni într-un raport realizat de o comisie ONU – Platforma interguvernamentală pentru politica științifică privind biodiversitatea și serviciile ecosistemelor (IPBES) - că rata globală de dispariție a speciilor „este deja de zeci pînă la sute de ori mai mare decît a fost, în medie, în ultimii 10 milioane de ani”. Raportul a fost elaborat de 145 de experți din 50 de țări.

Exploatarea resurselor naturale, schimbările climatice, poluarea și reducerea habitatului reprezintă principalele motive care duc la dispariția speciilor și amenință peste 40% din amfibieni, 33% din recifurile de corali și peste o treime din totalul mamiferelor marine. Raportul vine la șase luni după ce Grupul Interguvernamental al Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice (IPCC) a avertizat că lumea are la dispoziție mai puțin de 12 ani pentru a evita încălzirea globală.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load