COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pește periculos se vinde în țara vecină: zeci de tone au fost confiscate

Pește periculos se vinde în țara vecină: zeci de tone au fost confiscate

Poliţiştii români, precum şi cei din Italia, Spania, Franţa şi Ungaria au pus în aplicare marţi peste 150 de mandate de percheziţie domiciliară, în vederea documentării activităţii infracţionale a unui grup organizat, care se ocupa cu activităţi ilegale din domeniul pescuitului, cumpărării, transportului şi comercializării peştelui impropriu consumului.

Au fost confiscate 30 de tone de peşte.

Peştele periculos pentru consum a fost vîndut în magazinele din România. Acesta era adus din ape unde pescuitul era interzis tocmai din cauza riscului pentru sănătatea oamenilor.

O reţea formată din sute de persoane care braconau din ape poluate industrial în ţări precum Spania, Franţa şi Italia au adus în România peste 500 de tone de peşte - presupus a fi contaminat cu metale grele şi substanţe toxice.


De şase luni anchetatorii sînt pe fir: şi-au dat seama repede că reţeaua are ramificaţii în afara ţării, astfel că au cerut ajutor autorităţilor străine.

Oamenii legii din România au reuşit să oprească la graniţă doar 30 de tone de peşte presupus contaminat cu metale grele şi subtanţe toxice. Dar, spun anchetatorii, în ultimele 6 luni, reţeaua ar fi introdus în ţară 500 de tone de peşte.

Actualmente, în paralel, au loc anchete în Italia, Spania, Franţa, Ungaria şi Portugalia, coordonate de Europol.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load