COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Peste 90.000 de cadre medicale, infectate cu COVID-19 la nivel mondial

Peste 90.000 de cadre medicale, infectate cu COVID-19 la nivel mondial

Cel puţin 90.000 de angajaţi în domeniul sanitar au fost infectaţi cu COVID-19, iar numărul acestora este posibil să fie de două ori mai mare, pe fondul informaţiilor privind lipsa în continuare a echipamentelor de protecţie, a declarat miercuri Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN), relatează Reuters.

Boala provocată de coronavirus a ucis peste 260 de asistenţi medicali, a afirmat ICN într-un comunicat, cerînd autorităţilor să ţină evidenţe mai precise pentru a contribui la prevenirea răspîndirii virusului între personalul medical şi pacienţi.

Asociaţia, cu sediul la Geneva, a declarat în urmă cu o lună că 100 de asistenţi medicali au murit în pandemia provocată de noul coronavirus care a apărut în oraşul chinez Wuhan la sfîrşitul anului trecut, transmite agerpres.ro.

"Numărul cadrelor medicale infectate cu COVID-19 a crescut, credem noi, de la 23.000 la peste 90.000, însă este încă o cifră subestimată deoarece nu acoperă fiecare ţară din lume", a spus Howard Catton, director executiv al ICN, pentru Reuters Television.

Estimarea de 90.000 se bazează pe informaţiile colectate de la asociaţiile naţionale ale cadrelor medicale din 30 de ţări, cifrele guvernamentale şi informaţii mass-media. ICN reprezintă 130 de asociaţii naţionale şi peste 20 de milioane de asistenţi medicali înregistraţi.

Menţionînd faptul că în întreaga lume au fost înregistrate 3,5 milioane de cazuri de COVID-19, Howard Catton a declarat: "Dacă rata de infecţie medie în rîndul cadrelor medicale - aproximativ 6% credem noi - este aplicată în acest sens, cifra globală ar putea fi de peste 200.000 de angajaţi în domeniul sanitar infectaţi".

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care coordonează răspunsul global la pandemie, afirmă că cele 194 de state membre ale sale nu furnizează cifre complete cu privire la infectările în rîndul angajaţilor în domeniul sanitar, în condiţiile în care acestea se confruntă cu o criză fără precedent.

OMS a anunţat ultima dată pe 11 aprilie că circa 22.000 de cadre medicale ar putea fi infectate cu COVID-19.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load