Peste 600 de turişti sînt blocaţi în Noua Zeelandă, din cauza furtunii puternice

Peste 600 de turişti sînt blocaţi în Noua Zeelandă, din cauza furtunii puternice

Peste 600 de turişti au rămas blocaţi în regiunea Haast din Noua Zeelandă, vineri, din cauza unei furtuni puternice, iar cîteva drumuri din ţară au fost distruse şi mai multe locuinţe au rămas fără energie electrică, relatează site-ul Radio New Zealand.


Ciclonul tropical Fehi a lovit Noua Zeelandă începînd de joi, provocînd inundaţii în regiuni din sud şi din vest. Autorităţile din oraşele Dunedin şi Buller au declarat stare de urgenţă, fiind impuse restricţii de circulaţie pe drumurile naţionale.


Un drum naţional important din regiunea de coastă Haast, aflată la 426 de kilometri nord-vest de Dunedin, a fost distrus în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren.


"Sunt cel puţin 600 de turişti blocaţi în Haast şi efectuăm o evaluare privind nevoile acestora. Încercăm să găsim o cale de evacuare", au precizat autorităţile locale.


Un excavator de 30 de tone va fi trimis în zonă pentru a încerca deblocarea drumului. Totodată, a fost adus un generator pentru a reporni staţia de tratare a apei, dar în prezent rezervele de apă sînt limitate.


Meteorologii neozeelandezi au anunţat că furtuna tropicală se deplasează către sud-est, astfel că situaţia în zona de coastă din vestul ţării se va stabiliza în următoarele zile.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load