Peste 20.000 de oameni din întreaga lume au participat la celebra bătaie cu roşii

Peste 20.000 de oameni din întreaga lume au participat la celebra bătaie cu roşii

Distracţie maximă la marea bătălie cu roşii din satul spaniol Bunol. Evenimentul a atras peste 20 de mii de oameni din întreaga lume. 145 de tone de legume coapte au fost puse la dispoziţie pentru ediţia din acest an a celebrului festival La Tomatina.


Pentru a participa la bătălia cu roşii, oamenii au plătit o taxă de 12 euro. Startul s-a dat atunci cînd camioanele pline cu legume au ajuns în piaţa centrală din localitate. 

"Este fantastic. Îmi place fiecare minut petrecut aici. Ador atmosfera comunităţii. Ador acest eveniment", a menţionat o participantă.

"E atît de bine aici. Am trăit cea mai frumoasă zi din viaţa mea. A fost foarte amuzant. Au trecut atâtea camioane cu roşii. Iniţial credeam că nu vor fi suficiente tomate. Tocmai am fost şi ne-am scăldat în rîu şi ne-am curăţat de ele", a precizat o altă participantă.

"A fost atît de distractiv şi multă nebunie. Mă bucur să particip la acest festival", a subliniat un participant. 

Festivalul Tomatina datează din anul 1945. Evenimentul a fost inspirat din lupta unor tineri cu roşiiile expuse pe o tarabă din piaţa centrală din Bunol. Anul următor, ei şi-au dat întâlnire pentru o nouă rundă, dar de această dată şi-au adus roşiile de acasă. În 2002, autorităţile spaniole au decretat festivalul o atracţie turistică internaţională.
 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load