COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Peste 1.000 de oameni au stat la coadă, în Geneva, pentru a primi alimente gratuite

Peste 1.000 de oameni au stat la coadă, în Geneva, pentru a primi alimente gratuite

Peste 1.000 de oameni au stat sîmbătă la coadă în Geneva, Elveția, pentru a primi pachete cu alimente gratuite, ceea ce scoate în evidenţă impactul avut de epidemia de coronavirus asupra săracilor şi imigranţilor neînregistraţi chiar şi în bogata Elveţie.

Coada s-a întins pe o distanţă de peste 1 kilometru în afara unui patinoar unde voluntarii au împărţit aproximativ 1.500 de pachete oamenilor care au început să se aşeze la coadă de la 5 dimineaţa.

„La sfîrşitul lunii am buzunarele goale. Trebuie să plătim facturi, asigurări, totul”, a declarat Ingrid Berala, o rezidentă din Geneva originară din Nicaragua, care lucrează part-time, transmite News.ro.


Într-o ţară cu aproape 8,6 milioane de locuitori, 660.000 de persoane din Elveţia erau sărace în 2018, potrivit organizaţiei de caritate Caritas, majoritatea fiind părinţi unici şi persoane cu un nivel scăzut de educaţie, care nu îşi pot găsi de lucru după pierderea locului de muncă.

Peste 1,1 milioane de persoane sînt în risc de sărăcie, ceea ce înseamnă că au sub 60% din venitul mediu, care în 2018 este de 6.538 de franci elveţieni pentru o slujbă cu program full-time.

Banca elveţiană UBS a calculat că Geneva este al doilea cel mai costisitor oraş din lume pentru o familie formată din trei persoane, fiind devansată numai de Zurich. În timp ce venitul mediu este ridicat în Elveţia, acest lucru nu îi ajută pe cei care au probleme să îşi asigure traiul zilnic.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load