COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pescarii au văzut delfini roz în Golful Thailandei

Pescarii au văzut delfini roz în Golful Thailandei

Pescarii din Golful Thailandei au filmat o întîlnire rară cu delfini roz care, potrivit oamenilor de ştiinţă, devin mai îndrăzneţi în absenţa turiştilor pe perioada pandemiei de COVID-19, informează Reuters.

Înregistrarea înfăţişează trei delfini roz înotînd în apropierea unei ambarcaţiuni pescăreşti în apele liniştite ale Koh Pha Ngan, o insulă din sud-estul Thailandei, transmite Agerpres.ro.

"Am fost atît de impresionat întrucît nu-mi imaginasem niciodată că voi avea şansa să văd delfini roz", a spus Chaiyot Saedan, pescarul care a trimis înregistrarea către Reuters.


Delfinii roz din Thailanda sînt o subspecie a delfinului cu cocoaşă din regiunea Indo-Pacifică şi sînt consideraţi o specie vulnerabilă de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN).

În apropierea Golfului Thailandei, trăiesc circa 150 de delfini roz, potrivit lui Kongkiat Kittiwatanawong, directorul centrului de biologie marină din Phuket.

"Datorită traficului mai redus în contextul restricţiilor impuse de pandemie, delfinii au acum un habitat mai confortabil şi de aceea tind să îşi facă mai des apariţia", a Kongkiat telefonic pentru Reuters.

Turismul în Thailanda a înregistrat o scădere de peste 76% în martie comparativ cu anul precedent, după ce ţara a fost lovită de pandemia de COVID-19.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load