COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pentru reconstrucția catedralei Notre Dame va fi folosit jocul video

Pentru reconstrucția catedralei Notre Dame va fi folosit jocul video

Un incediu a distrus catedrala Notre Dame, iar președintele Franței a promis că aceasta va fi reconstruită. Un Joc video ar putea fi folosit pentru asta.

Catedrala Notre Dame din Paris a fost cuprinsă de flăcări în seara zilei de 15 aprilie. Pompierii au intervenit în mai puțin de 10 minute. În urma incendiului devastator, turla catedralei s-a prăbușit.

La scurt timp după incendiu, au apărut mai multe persoane care s-au declarat dispuse să ajute autoritățile franceze să reconstruiască monumentul istoric. Emmanuel Macron a promis că Notre Dame va fi reconstruită, însă acest proces nu este unul simplu și va dura ani de zile, dacă nu chiar decenii.


Francois-Henri Pinault este primul miliardar care sare să doneze bani pentru restaurarea Catedralei Notre Dame, după incendiul care a mistutit acoperișul și turla monumentului istoric.

Pentru ca monumentul istoric să poată fi reconstruit cît mai fidel, se vor folosi hărți 3D foarte detaliate ale clădirii, atît din interior, cît și din exterior.

Cum un joc video ar putea ajuta la reconstrucția catedralei Notre Dame?

Istoricul Andrew Tallon a folosit scannere cu laser pentru a crea un model fidel al catedralei. „Dacă scanarea este realizată corect, atunci aceasta are o precizie de pînă la 5 milimetri”, a spus Tallon pentru National Geographic. Totuși, modelul lui Tallon nu este singurul care va fi folosit în acestă reconstrucție.

Catedrala Notre Dame a fost redată foarte fidel în jocul video Assassin’s Creed Unity, a cărui acțiune este setată în Paris. Astfel, imaginile din joc cu catedrala ar putea fi folosite în a ajuta autoritățile să reconstruiască. La recreerea catedralei în mediul virtual a participat artistul grafic Caroline Miousse, care a declarat că a lucrat timp de doi ani la acest proiect pentru a se asigura că Notre Dame este redată fidel în joc.

„Lui Miousse i-au trebuit ani de zile pentru a recrea fiecare detaliu al clădirii. S-a uitat peste zeci și sute de fotografii pentru a se asigura că reproducerea este una fidelă și că fiecare piatră este la locul ei”, se arată în The Verge în urma unui interviu cu Caroline Miousse.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load