Pentagonul interzice glumele în armată

Pentagonul interzice glumele în armată

Ministerul american al Apărării a lansat o nouă politică pentru combaterea comportamentelor abuzive şi a oricărui fel de hărţuire - inclusiv glume ofensatoare, stereotipuri, gesturi violente şi discriminare - în rîndul forţelor armate ale SUA, relatează Xinhua şi EFE.


Politica lansată joi prevede noi proceduri menite să prevină şi să răspundă la diferite tipuri de hărţuire, a precizat Pentagonul.


sînt avute în vedere „glumele şi epitetele ofensatoare, batjocura, expunerea de obiecte sau imagini ofensatoare, stereotipizarea, actele de intimidare, ameninţările voalate cu violenţa, remarcile ameninţătoare sau provocatoare, insultele rasiale sau de altă natură, remarcile peiorative despre accentul unei persoane”.


Activităţile sau acţiunile care urmăresc un scop militar sau guvernamental, cum ar fi antrenamentul de supravieţuire în condiţii de luptă, nu sînt considerate hărţuire, menţionează Pentagonul.


Membrilor forţelor armate care se angajează în activităţi de hărţuire online sau la locul de muncă le va fi consemnat acest lucru în registrele militare.


Politica prevede creşterea responsabilităţii eşaloanelor superioare cînd apar situaţii de hărţuire sau abuz, precum şi crearea unui oficiu pentru gestionarea tuturor denunţurilor.


Ministrul apărării, Jim Mattis, a dat asigurări într-o conferinţă de presă că „în multe aspecte” forţele armate ale SUA vor fi un „model” de respect, recunoscînd în acelaşi timp necesitatea de a se „adapta la noile vremuri”.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load