COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Pe plajele Sardiniei au fost readuse 10 tone de nisip furate de turiști

Pe plajele Sardiniei au fost readuse 10 tone de nisip furate de turiști

Pe plajele Sardiniei au fost readuse 10 tone de nisip furate de turiști pe parcursul mai multor ani.

Acest lucru a fost comunicat joi, 1 august, de către Тelegraph.co.uk.

Directorul zonei maritime păzite a relatat jurnaliștilor că recent a primit un telefon de la aeroportul local, a căruia administrație a comunicat că în depozitul acestuia se află pietre, scoici și containere cu nisip. Toate aceste au fost confiscate de la turiștii care părăseau insula pe parcursul mai multor ani.

„Problema a apărut atunci cînd ni s-a spus despre volumul materialelor confiscate – 10 tone. Majoritatea turiștilor umple cu nisip sticlele de 0,5 litri și nu atrag atenția la prejudiciul cauzat mediului”, a spus Augusto Navone, director al zonei maritime păzite Tavolara.

El a menționat că o parte din nisip a fost transportată pe plaja Porto San Paolo și o parte din pietre – pe insula Tavolara.


„Acest volum de material confiscat ne face să înțelegem cît de larg este răspîndit în rîndul turiștilor obiceiul de a lua nisipul de pe plajă”, a menționat Navone.

În prezent, în Sardinia sînt efectuate măsuri de profilaxie – pe Aeroportul Olbia vor fi plasate standuri informaționale care vor avertiza turiștii că scoaterea nisipului este o infracțiune.
Anterior s-a comunicat că poliția patrulează plajele Sardiniei din cauza furtului de nisip.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load