Pe cine văd ucrainenii viitorul lor prim-ministru - sondaj

Pe cine văd ucrainenii viitorul lor prim-ministru - sondaj

Rezultatele unui sondaj de opinie realizat în Ucraina arată că cei mai mulţi ucraineni (12,8%) şi-ar dori ca următorul premier al ţării să fie deputatul independent Iuri Boiko, politician pro-rus şi un fost aliat al ex-preşedintelui fugar Viktor Ianukovici, scrie Rador.


Potrivit sondajului realizat de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev, Iuri Boiko este urmat de fostul premier Iulia Timoşenko, despre care 12,3% dintre cei chestionaţi susţin că este cea mai potrivită pentru funcţia de prim-ministru, în timp ce pe locul trei în preferinţele electoratului se află actualul şef al Guvernului de la Kiev, Volodimir Groisman (9,6%).


Pe lista celor pe care ucrainenii îi consideră favoriţi pentru funcţia de premier mai figurează politicieni precum fostul şef al Serviciului de Scuritate al Ucrainei Igor Smeşko (7,7%), solistul Sviatoslav Vakarciuk (4%), fostul ministru al apărării Anatoli Hriţenko (3,5%) sau ex-preşedintele Petro Poroşenko (2,7%).


40 la sută din respondenți au refuzat totuși să răspundă la această întrebare.


Amintim că, pe 21 iulie 2019, în Ucraina urmează să aibă loc alegeri parlamentare anticipate, după ce noul preşedinte, Volodimir Zelenski, a dizolvat Rada Supremă imediat după învestirea sa în funcţie.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load