COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Patru zile de carantină în 31 de provincii în Turcia

Patru zile de carantină în 31 de provincii în Turcia

Patru zile de carantină au început la miezul nopţii în 31 de oraşe şi provincii din Turcia în ajunul Ramadanului cu scopul de a limita răspîndirea noului coronavirus, transmite dpa, citat de Agerpres.

Ministrul sănătăţii Fahrettin Koca a informat că s-au înregistrat 117 decese cauzate de COVID-19 în ultimele 24 de ore, ceea ce face ca bilanţul morţilor la nivel naţional să ajungă la 2.376.

În aceeaşi perioadă au fost testate pozitiv 3.083 de persoane, bilanţul cazurilor confirmate ajungînd la 98.674.

Istanbul, centrul cultural şi economic al ţării, precum şi capitala Ankara se numără printre marile oraşe din Turcia supuse interdicţiei de circulaţie.


Ministerul de interne a interzis, de asemenea, mesele comunale la nivel naţional în timpul postului Ramadanului, care începe vineri.

Adunările în corturi şi în alte locuri pentru masa de Sahur (masa rituală de dinaintea zorilor) şi Iftar (masa rituală de după apusul soarelui, cînd comunitatea musulmană, familiile şi prietenii se adună pentru a întrerupe postul), nu vor fi permise.

Majoritatea musulmanilor din întreaga lume se abţin de la mîncare şi băutură de la răsăritul pînă la apusul soarelui în timpul Ramadanului, perioadă ce culminează cu sărbătoarea Eid al-Fitr.

Anul acesta însă, pandemia COVID-19 a bulversat aceste obiceiuri vechi de secole. Locuitorilor le este interzis să ofere donaţii toboşarilor care, conform tradiţiei, colindă străzile în jurul orei 3 dimineaţa pentru a-i anunţa pe credincioşi că începe Sahur.

Turcia, unde primul caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost confirmat pe 11 martie, nu a impus măsuri restrictive la nivel naţional.

Rugăciunile în moschei au fost suspendate de mai bine de o lună.

Diyanet, autoritatea religioasă cea mai înaltă din Turcia, a anunţat că moscheile vor rămîne închise pentru taraweeh, rugăciunile comune nocturne din timpul Ramadanului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load