Patriarhul Chiril îndeamnă cetăţenii ruşi să voteze în scrutinul prezidenţial

Patriarhul Chiril îndeamnă cetăţenii ruşi să voteze în scrutinul prezidenţial

Patriarhul Chiril al Rusiei a îndemnat cetăţenii ruşi să voteze în scrutinul prezidenţial din luna martie, unde actualul preşedinte Vladimir Putin este marele favorit, după ce Alexei Navalnîi, principalul opozant al lui Putin, care însă nu va putea candida,a îndemnat votanţii să boicoteze alegerile.


"Fac un apel la toţi, inclusiv la credincioşi ortodocşi, să luaţi parte la viitoarele alegeri prezidenţiale. Este foarte important", a declarat şeful Bisericii Ortodoxe Ruse într-un interviu difuzat duminică de televiziunea publică cu ocazia Crăciunului pe rit vechi, informează site-ul postului France 24.


Patriarhul a avertizat cetăţenii ruşi în legătură cu "posibilitatea ca persoane sau forţe răuvoitoare să utilizeze tehnologia digitală pentru a cauza pagube ireparabile ţării şi societăţii noastre".


Săptămîna trecută, Alexei Navalnîi, principalul opozant a lui Putin, a îndemnat votanţii să boicoteze scrutinul prezidenţial după ce autorităţile i-au interzis să candideze.


În cadrul interviului, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse a lăudat şi rolul preşedintelui Putin în Siria, afirmînd că intervenţia Moscovei în acest conflict a avut rol nu doar de a stopa terorismul, ci şi de a apăra minorităţile creştine din această ţară.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load