Pasagerii unui avion s-au îmbolnăvit subit la bord

Pasagerii unui avion s-au îmbolnăvit subit la bord

Pasagerii și echipajul unui zbor al companiei Virgin Atlantic sînt în carantină, după ce mai multe persoane s-au îmbolnăvit subit la bord, scrie The Guardian. Avionul decolase din Barbados și a aterizat pe aeroportul Gatwick, din Londra.


Echipajele de urgență au întîmpinat avionul, un Airbus A330, chiar pe pistă, la ora locală 5:30. În timpul celor opt ore de zbor, mai multe persoane au început să tușească puternic și să acuze dureri în piept și amețeli.


Trevor Wilson, unul dintre pasageri, a declarat că oamenii au fost ținuți în avion, după aterizare, mai bine de 90 de minute. „În acest avion se aflau doar pasageri de pe vasul de croazieră MSC Preziosa. Boala pare să fi avut originea pe vas, nu în avion. Cinci membri ai echipajului s-au îmbolnăvit în timpul zborului”, a scris acesta pe Twitter. „Tușeau puternic, posibil să fie vorba despre o infecție”, a adăugat el.


Pe lîngă cei cinci membri ai echipajului s-au mai îmbolnăvit și alți pasageri. Cel puțin 30 de persoane au primit îngrijiri medicale la față locului, iar trei dintre ei au fost transportați la spital.


„Am trimis echipaje de ambulanță, inclusiv echipa de răspuns pentru situații cu potențial de hazard, dar și mai mulți paramedici”, a declarat purtătorul de cuvînt al ambulanței.


Ulterior, pasagerii au fost debarcați după procedurile obișnuite. Virgin Atlantic nu a precizat deocamdată de ce afecțiune au suferit cei care au început să aibă în timpul zborului simptome asemănătoare gripei.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load