COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pasagerii au plecat, virusul a rămas: Descoperire la bordul "Diamond Princess"

Pasagerii au plecat, virusul a rămas: Descoperire la bordul "Diamond Princess"

Urme ale coronavirusului au fost detectate la 17 zile după ce pasagerii au părăsit bordul navei de croazieră Diamond Princess, arată un raport publicat luni de Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA (CDC), citat de CNBC.

Studiul CDC a examinat eforturile japoneze și americane de a controla epidemia izbucnită la bordul navelor de croazieră Diamond Princess și Grand Princess. Pasagerii și echipajele au stat în carantină la bordul celor două vapoare, ancorate în largul coastelor Japoniei, respectiv ale Californiei.

Virusul, spune raportul CDC, a fost identificat pe mai multe suprafețe în cabinele pasagerilor simptomatici și asimptomatici la 17 zile după ce aceștia au debarcat de pe Diamond Princess, dar înainte ca procedurile de dezinfecție să înceapă. Acest lucru nu înseamnă însă neapărat că virusul s-a răspîndit de pe acele suprafețe, notează cercetarea.


Studiile anterioare arătaseră că noul coronavirus poate rezista pînă la trei zile pe plastic și pe oțel inoxidabil, dar că se degradează cu trecerea timpului. CDC notează că pe 17 martie, în întreaga lume erau cel puțin 25 de nave de croazieră cu cazuri confirmate de COVID-19, detectate în timpul voiajelor sau după ce acestea se încheiaseră. În cazul Diamond Princess, cea mai încercată navă, 46,5% dintre cazurile de infecție au fost asimptomatice.

Cel puțin 700 de persoane s-au îmbolnăvit în cele din urmă pe nava care a stat o lungă perioadă în largul coastelor Japoniei. Nouă oameni de pe navă au murit. Alte 78 de persoane s-au îmbolnăvit pe cealaltă navă menționată în studiul CDC, Grand Princess.

Concluzia studiului este una clară. Focarele de infecție de pe navele de croazieră reprezintă un risc pentru extinderea rapidă a bolii dincolo de participanții la călătorii. Toate persoanele ar trebui să evite participarea la astfel de croaziere în timpul epidemiei de COVID-19, spune CDC. În urmă cu zece zile, Donald Trump a anunţat de altfel suspendarea croazierelor cu plecare din Statele Unite.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load