TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Parlamentul iranian a votat: Armata SUA și Pentagonul, numite organizații teroriste

Parlamentul iranian a votat: Armata SUA și Pentagonul, numite organizații teroriste

Parlamentarii iranieni au votat în unanimitate pentru o moțiune prin care au desemnat armata SUA și Pentagonul ca organizații teroriste, ca răspuns la o recentă mișcare de la Washington privind asasinarea veneratului comandant iranian, generalul Qassem Soleimani, informează Tasnim News Agency.

Generalitățile și detaliile moțiunii de urgență au fost adoptate în unanimitate în cadrul unei sesiuni deschise a Parlamentului, marți dimineață.

Această moțiune a fost deja semnată de 206 de parlamentari, inclusiv membri ai consiliului de conducere al Parlamentului și ai Comisiei de integrare bugetară.


Conform unui punct al proiectului de lege, autoritățile iraniene vor trimite 200 de milioane de euro forțelor speciale ale Corpului Gărzilor Revoluționare Islamice Al-Quds, comandate de Suleymani, de la Fondul Național de Dezvoltare pentru a consolida capacitățile de apărare.

Pe 5 ianuarie, Iranul a anunțat o retragere completă din acordul nuclear din 2015.

Kassem Suleimani a fost ucis la Bagdad, în urma unui atac cu dronă de către Statele Unite. Ordinul de a ucide generalul a fost dat de președintele SUA, Donald Trump. În Iran, asasinarea lui Suleimani a fost numită „act de terorism internațional”, informează tvrain.ru.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load