Pare o mică insulă, însă nu-i decît o structură artificială, ingenios construită (FOTO)

Pare o mică insulă, însă nu-i decît o structură artificială, ingenios construită (FOTO)

Joysxee Island aparține unui artist britanic și, contrar aparențelor, este doar o plută mai mare, cu o suprafață de cîteva sute de metri pătrați. Și încă ce plută!


Una confecționată din sticle de plastic. La rîndul lor, recipientele de plastic sînt temeinic ținute laolaltă de către plase de mari dimensiuni. Deasupra stratului format din 150.000 de sticle de plastic se află un strat de nisip, o „podea” solidă de paleți, peste care a fost așternut un strat de sol.


Pe insula plutitoare cresc mangrove, ale căror rădăcini ajung pînă în stratul inferior și se ramifică, contribuind la consolidarea neobișnuitei structuri. Insula Joysxee este legată de țărm printr-un cablu, care, alături de ancore, previne deplasarea sa în voia valurilor. Electricitatea este furnizată de către panourile solare.


Pe insula plutitoare se află o casă ecologică. Proprietatea dispune de un sistem de colectare a apelor pluviale. Este conectată la internet, are 2 dormitoare, baie, bucătărie. Mangrovele nu sînt singurele specii vegetale de pe insulă. Există, acolo, pomi fructiferi, precum și o mică grădină de legume, unde proprietarul își cultivă o parte dintre cele necesare, de la roșii la spanac.


Insula a fost construită între 2007 și 2008, după ce a fost colectat numărul necesar de sticle de plastic. Structura nu a fost amplasată întîmplător într-o lagună. Locul a fost ales datorită protecției pe care o oferă în cazul fenomenelor meteo extreme (furtunilor). Insula plutitoare a fost gîndită ca un spațiu care să le ofere locuitorilor și o oarecare independență, în raport cu exteriorul.Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load