Papa Francisc va vizita Hiroshima şi Nagasaki

Papa Francisc va vizita Hiroshima şi Nagasaki

Papa Francisc va dedica o zi vizitării oraşelor Hiroshima şi Nagasaki


pentru a transmite un mesaj împotriva proliferării armelor nucleare, în cadrul turneului pe care îl va efectua în Thailanda şi Japonia în perioada 19 - 26 noiembrie şi al cărui program a fost anunţat miercuri de Vatican, relatează EFE, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.


Papa va lansa un mesaj împotriva armelor nucleare la Atomic Bomb Hypocenter Park, zona zero a bombardamentului atomic asupra Nagasaki, iar după-amiaza va participa la o întâlnire pentru pace la Memorialul Păcii din Hiroshima.


Sfântul părinte, care în primii ani de preoţie şi-a dorit să fie misionar în Japonia, dar nu a putut pleca din cauza problemelor sale pulmonare, va vizita această ţară - unde a călătorit ca iezuit în 1987 - din data de 23 noiembrie.


În afară de cele două oraşe afectate de bombardamentul atomic lansat de SUA în 1945, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, papa se va reuni la Tokyo cu victimele aşa-numitului triplu dezastru: cutremurul de magnitudine 9, din 11 martie 2011, care a provocat un tsunami violent, şi accidentul de la centrala nucleară din Fukushima.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load