COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Papa Francisc: Pandemia ne-a reamintit că sîntem toţi în aceeaşi barcă

Papa Francisc: Pandemia ne-a reamintit că sîntem toţi în aceeaşi barcă

Pandemia de coronavirus ar trebui să ne determine să avem grijă de "cei vulnerabili, de cei strămutaţi şi de planeta noastră grav bolnavă", a declarat vineri papa Francisc, citat de agenţia DPA.

Apelul suveranului pontif face parte dintr-un mesaj destinat Zilei Migranţilor şi a Refugiaţilor, marcată de Biserica Catolică în acest an la data de 27 septembrie, transmite Agerpres.

Este normal ca astfel de mesaje să fie publicate cu cîteva luni înainte, notează DPA.

"În 2020, tăcerea a domnit săptămîni întregi pe străzile noastre", a spus papa Francisc referindu-se la măsurile de izolare impuse în toată lumea din cauza virusului.


"O tăcere dramatică şi tulburătoare, care ne-a oferit totuşi ocazia de a auzi strigătul celor vulnerabili, al celor strămutaţi şi al planetei noastre grav bolnavă", a adăugat papa Francisc.

"Trebuie să învăţăm să împărţim între noi pentru a creşte împreună, fără a exclude pe nimeni. Pandemia ne-a reamintit că sîntem cu toţii în aceeaşi barcă", a subliniat liderul a 1,3 miliarde de catolici din toată lumea.

"Pentru a conserva casa noastră a tuturor şi a o face să semene tot mai mult cu planul iniţial al lui Dumnezeu, trebuie să ne luăm angajamentul de a asigura cooperarea internaţională, solidaritatea globală şi implicarea la nivel local, fără a exclude pe nimeni", a încheiat suveranul pontif.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load