Papa Francisc: Lumea se află la un pas de un război nuclear

Papa Francisc: Lumea se află la un pas de un război nuclear

Papa Francisc a spus luni că se teme de pericolul unui război nuclear şi că, în opinia lui, lumea se află acum „la limită”, scrie Reuters citat de News.ro.


El a făcut acest comentariu înaintea vizitei în Peru şi Chile, ca urmare a alarmei false care a vizat statul Hawai, sîmbătă, şi a provocat panică în rîndul locuitorilor. 


Întrebat dacă este îngrijorat privind izbucnirea unui război nuclear, Papa Francisc a spus: „Cred că sîntem la limită. Chiar îmi este teamă de asta. Un accident este suficient să precipite lucrurile”.


El nu a făcut vreo menţiune la adresa Hawai sau Coreea de Nord.


În timpul îmbarcării pentru Chile, oficialii de la Vatican au înmînat reporterilor exemplare ale unei fotografii făcute în 1945 în care apare un băiat japonez ducînd pe umeri fratele ucis în urma atacului nuclear al Statelor Unite asupra Nagasaki.


„Am fost mişcat atunci cînd am văzut asta. Singurul lucru la care m-am putut gîndi au fost cuvintele «fructul războiului»”, a spus Suveranul Pontif, făcînd referire la explicaţia foto. „Am vrut să fie replicată şi distribuită pentru că o imagine ca asta poate fi mai emoţionantă decît o mie de cuvinte. Din acest motiv am vrut să o împărtăşesc cu voi”.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load