COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Papa Francisc a cerut fiecărui om de pe Pămînt să îşi schimbe modul de viaţă

Papa Francisc a cerut fiecărui om de pe Pămînt să îşi schimbe modul de viaţă

Papa Francisc a cerut fiecărui om de pe Pămînt să îşi schimbe modul de viaţă pentru a salva planeta Papa Francisc a cerut, duminică, fiecărui om de pe Pământ să îşi schimbe obiceiurile şi stilul de viaţă pentru a limita efectele devastatoare ale modificărilor climatice, informează AFP şi Reuters.

De Andreea Radu, Duminică, 01 septembrie 2019, 22:28 „Am creat o situaţie de urgenţă climatică, iar ea ameninţă grav natura şi viaţa, inclusiv viaţa noastră”, a declarat Suveranul Pontif într-un mesaj rostit cu ocazia Zilei Mondiale de Rugăciune pentru Protejarea Creaţiei.

„A venit momentul să privim felul în care modurile noastre de viaţă şi alegerile noastre zilnice în ceea ce priveşte alimentaţia, consumul, călătoriile, folosirea apei, a energiei şi a altor bunuri materiale sunt adeseori vătămătoare şi nerezonabile”, a adăugat Papa Francisc, potrivit Agerpres.


Suveranul pontif, în vârstă de 82 de ani, i-a salutat pe tinerii activişti ai cauzei climatice, afirmînd că ei merită să obţină acţiuni concrete din partea liderilor politici în locul „unor angajamente neglijate din cauza unor interese partizane şi din comoditate”.

„Fie ca Dumnezeu să ne dea curajul de a face acest bine fără a mai aştepta ca alţii să înceapă să îl facă, fără a aştepta înainte de a fi prea târziu”, a adăugat Suveranul Pontif.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load