Panică la Veneția, alertă la Kiev, iar Trump recomandă britanicilor să renunțe la Brexit

Panică la Veneția, alertă la Kiev, iar Trump recomandă britanicilor să renunțe la Brexit

Un vapor de croazieră a lovit o barcă cu turiști

Un vapor de croazieră a lovit o barcă care transporta turiști pe canalele din Veneția. Totul s-a întîmplat în această dimineață, în jurul orei 8:30, pe Canalul Giudecca, una dintre principalele căi de acces către Piazza San Marco.


Momentul impactului a fost surprins de turiști, iar imaginile au fost publicate pe internet. Din imagini se vede cum vaporul lovește barca turistică, iar mai apoi se lovește de marginea canalului, transmite  libertatea.ro.


Potrivit presei străine, cel puțin 5 persoane au fost rănite în urma impactului.


Conform informațiilor, nava trebuia să ajungă la un terminal de pasageri din Veneţia, dar au survenit probleme mecanice. Barca lovită avea la bord 110 pasageri. Nu se știe deocamdată cîte persoane se aflau pe vapor, acesta avînd o capacitate de 2.679 pasageri.

Ucraina se teme că Bucovina va fi anexată României

Anatoli Matios, procurorul militar şef al Ucrainei, a cerut convocarea unei reuniuni de urgenţă a conducerii Ministerului de Externe, Statului Major al Armatei, Serviciului Militar de Informaţii şi Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) în legătură cu difuzarea pe internet a unei înregistrări video în care România ar anexa partea ucraineană a Bucovinei.


Anatoli Matios suţine că în înregistrarea video difuzată pe Youtube se observă încălcarea integrităţii teritoriale a statului ucrainean, transmite  romaniatv.net.


"Vă informez - chiar mîine voi depune personal la Registrul unic de anchete preliminare datele privind pregătirea (de persoane subînţelesee, dar neindentificate încă din punct de vedere procedural) pentru comiterea unor infracţiuni deosebit de grave care afectează integritatea teritorială a statului ucrainean. În legătură cu datele expuse în materialul respectiv, voi organiza marţi o întîlnire cu conducerea Ministerului de Externe, a Statului Major General, a Serviciului militar de informaţi, a Serviciului de Informaţii Externe, precum şi cu şeful interimar al SBU. Toţi vor primi instrucţiuni legale în conformitate cu procedurile penale", a scris Anatoli Matios într-o postare pe Facebook.

Trump le recomandă britanicilor să renunțe la acordul de divorț cu UE

Preşedintele american Donald Trump a recomandat Regatului Unit să părăsească Uniunea Europeană fără acord dacă nu le sînt îndeplinite pretenţiile şi să nu plătească factura "divorţului", într-un interviu pentru The Sunday Times.


Dacă nu obţineţi acordul pe care îl vreţi, eu voi părăsi masa negocierilor”, a spus Trump, care este aşteptat într-o vizită de Stat de trei zile în Regatul Unit începînd de luni, transmite economica.net.


“Dacă aş fi în locul lor, nu aş plăti 50 de miliarde de dolari”, a adăugat el, referindu-se la angajamentul luat de Regatul Unit în cadrul bugetului plurianual european în curs (2014-2020), care acoperă şi perioada de tranziţie prevăzută de acordul de divorţ stabilit în noiembrie la Londra şi Bruxelles.


Guvernul britanic a avansat o sumă cuprinsă între 40 şi 45 de miliarde de euro, cifre neconfirmate de UE.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load