COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pandemia de coronavirus va costa economia americană aproape 8 trilioane de dolari

Pandemia de coronavirus va costa economia americană aproape 8 trilioane de dolari

Biroul bugetar al Congresului din SUA a menționat, luni, că pandemia va produce o lovitură devastatoare pe termen lung asupra economiei Statelor Unite, care va costa 7,9 trilioane de dolari în următorul deceniu, scrie The Times.

Fără a se adapta inflației, a spus agenția, pandemia ar costa 16 trilioane de dolari în următorii 10 ani. Estimările au reprezentat un bilanț oficial al prejudiciului cauzat de criză, reflectînd așteptările privind cheltuielile cu consumul amortizat și investițiile de afaceri în anii următori, scrie stirileprotv.ro.

O mare parte din producția diminuată a fost proiectată a fi rezultatul unei inflații mai slabe, întrucît prețurile la energie și transport se estimează că vor crește mai lent decît ar fi fost prevăzute.


Phillip L. Swagel, directorul biroului bugetar, a avertizat că „un grad neobișnuit de mare de incertitudine înconjoară aceste proiecții economice”, pentru că a rămas necunoscut cum se va desfășura pandemia în restul anului, sau ce impact vor avea măsurile de salvare adoptate de guvernul federal.

În întreaga lume, țările în curs de dezvoltare, din Angola pînă în Ecuador pînă în Zambia, și-au văzut economia distrusă de pandemie.

Ratele scăzute ale dobînzii din ultimul deceniu au permis țărilor sărace să strîngă bani relativ ieftin pentru a-și finanța creșterea. Drept urmare, țările în curs de dezvoltare datorează acum sume record de bani investitorilor, guvernelor și altor persoane în afara granițelor lor: 2,1 trilioane de dolari pentru țările clasate drept „venituri mici” și „venituri medii inferioare” de către Banca Mondială.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load