COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pandemia de coronavirus începe să-și piardă din intensitate

Pandemia de coronavirus începe să-și piardă din intensitate

Pandemia de coronavirus începe să își piardă din intensitate.

O bună parte din cele mai afectate țări anunță cifre în scădere, cînd vine vorba de numărul noilor îmbolnăviri.

Totodată, site-ul de statistică worldometers.info arată că, duminică, la nivel mondial, au fost înregistrate puțin sub 5.000 de noi decese din cauza Covid-19, cea mai scăzută cifră din ultimele săptămîni.

De exemplu, Italia, anterior cea mai afectată țară, a înregistrat duminică 433 de noi victime, cel mai scăzut bilanț din ultima săptămînă. De asemenea, autoritățile italiene au confirmat puțin peste 3.000 de cazuri de îmbolnăvire, în condițiile în care acum două săptămîni se înregistrau și de patru ori mai mulți contaminați într-o singură zi. Şi autoritățile de la Madrid au semnalat duminică cel mai scăzut bilanț din ultima lună, 410 decese, în comparație cu 950, cîte s-au înregistrat în 2 aprilie, cea mai neagră zi de la declanșarea pandemiei în această țară.


În Franța au murit duminică mai puțin de 400 de oameni. Asta la mai puțin de două săptămîni după ce autoritățile de la Paris au anunțat 1.417 morți în 24 de ore.

Cea mai gravă situație rămîne în SUA, unde peste 1.500 de oameni au decedat ieri din cauza coronavirusului. Deși înfricoșătoare, cifra arată totuși o îmbunătățire substanțială a situației față de săptămîna trecută, cînd Washingtonul a anunțat moartea a aproape 2.600 de pacienți în 24 de ore.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load