Organizația Mondială a Sănătății declară urgență sanitară mondială

Organizația Mondială a Sănătății declară urgență sanitară mondială

Epidemia de Ebola, care a făcut aproape 2.000 de morți în Republica Domocrată Congo de anul trecut pînă acum, a fost declarată urgență sanitară mondială de către Organizația Mondială a Sănătății, la aproape un an de la izbucnirea ei.


Directorul general al acesteia a spus că a venit timpul ca întreaga lume să acționeze contra epidemiei, în condițiile în care a fost confirmat primul caz în Goma, un oraș cu aproape două milioane de oameni, care este o punte de legătură dintre RDC și restul lumii.


Aceasta este a doua cea mai gravă epidemie de Ebola din istorie, după cea din 2014-2016.


Ebola este una dintre cele mai contagioase boli. Virusul Ebola are o perioadă lungă de incubație, între 8 și 21 de zile, și se transmite prin contactul cu sîngele sau secrețiile unei persoane infectate, fie direct, fie prin suprafețele contaminate, prin ace sau echipamente medicale.


Urgența sanitară mondială este o măsură excepțională care a fost declarată pînă acum doar de patru ori în istoria de 71 de ani a OMS: în 2009 pentru gripa H1N1, în 2014 pentru poliomielită și pentru epidemia de Ebola care a făcut peste 11 mii de morți în trei state din Africa și în 2016 pentru Zika, scrie digi24.ro


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load