COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Orașul unde cîinii-roboți le spun oamenilor să păstreze distanțarea socială (VIDEO)

Orașul unde cîinii-roboți le spun oamenilor să păstreze distanțarea socială (VIDEO)

Robotul cu patru picioare, Spot, conceput de compania americană Boston Dynamics, este folosit pentru a încuraja distanțarea socială în parcurile din Singapore. Spot merge prin spațiile verzi, spunîndu-le oamenilor să stea la o distanță de cel puțin un metru, potrivit Business Insider.

Deși nu latră ordinele, cîinele-robot folosit de autoritățile din Singapore să ajute la diminuarea infecțiilor cu coronavirus le cere politicos celor care fac jogging sau merg pe bicicletă să stea la distanță unii de alții.

Mașinăria pe patru picioare este controlată de la distanță și a fost construită de Boston Dynamics. Robotul a fost lansat prima oară, vineri, într-un parc central pentru a testa, timp de două săptămîni, dacă se va putea alătura și altor roboți care patrulează spațiile verzi din orașul-stat, în vremea restricțiilor de carantină de la nivel național, transmite digi24.ro.


“Haideți să menținem sănătatea orașului Singapore”, a spus, în engleză, cîinele-robot de culoare galben-negru, în timpul patrulei sale.

“Pentru siguranța voastră și a celor din jur, vă rog stați la cel puțin un metru distanță. Mulțumesc”, a adăugat acesta, cu o voce feminină blîndă.

În ciuda abordării plăcute, încălcarea regulilor stricte de carantină, impuse în Singapore, poate duce la amenzi considerabile și chiar timp petrecut în închisoare.

Orașul-stat are 5,7 milioane de locuitori și mai mult de 21.000 de cazuri cu infectări, una dintre cele mai mari bilanțuri din Asia. Un motiv principal pentru numărul crescut de infecții este legat de lucrătorii migranți care trăiesc înghesuiți în rezidențele tip-dormitor din zone rar vizitate de turiști.

Aflați sub restricțiile impuse în perioada de carantină pînă pe 1 iunie, locuitorii orașului nu-și pot părăsi casele decît pentru lucruri esențiale precum cumpărăturile. Aceștia trebuie să poarte mască tot timpul în public. Mișcarea în afara casei este permisă, dar în mod individual.

Un alt robot, în forma unei mașini de dimensiuni mici, a fost lansat lîngă un bazin din apropiere pentru a avertiza vizitatorii “să nu zăbovească” și că “adunările nu sînt permise”.

Agențiile guvernamentale de tehnologie și pentru securitate cibernetică, care se află în spatele acestui experiment, au spus într-un comunicat că Spot poate traversa mai bine terenul accidentat din parcuri și grădini.

Pe lîngă difuzarea mesajelor care reamintesc vizitatorilor despre măsurile de distanțare socială, Spot are în dotare camere de filmat și instrumente analitice care estimează numărul de oameni dintr-un parc.

Camerele video nu urmăresc o anumită persoană și nici nu înregistrează date personale, potrivit autorităților locale.

Spot a mai fost, recent, în teste și în cadrul unui spital temporar din Boston, SUA, unde livra medicamente la pacienți.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load