TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Orașul în care mai multe case se vînd la preț de doar 1 euro

Orașul în care mai multe case se vînd la preț de doar 1 euro

Mussomeli, un micuţ oraş din sudul Siciliei, Italia, a devenit vestit în ultima perioadă după ce autorităţile au scos case la vînzare, online, cu numai un euro bucata.

Este vorba despre casele abandonate de familii care nu au avut urmaşi sau de case abandonate de cei care au preferat să se mute în oraşe mai mari, Mussomeli avînd doar aproximativ 11.000 de locuitori.

Conform The Sun, pînă acum au fost scoase la vînzare în jur de 100 de case însă este de aşteptat ca numărul acestora să ajungă, în perioada următoare, la 500.


Evident, este şi o prinsoare la mijloc. Cine vrea să cumpere o casă cu un euro trebuie să depună o garanţie de 5.000 de euro că va face renovarea casei într-un interval de trei ani.

Dacă termenul este depăşit, automat se pierd atît garanţia, cît şi dreptul de proprietate.

Se estimează că renovarea unei case costă în jur de 100 de euro pe metrul pătrat, iar la suma finală se adaugă cheltuieli administrative cuprinse între 3.000 şi 5.000 de euro.

Autorităţile speră că prin intermediul acestui proiect să repopuleze un oraş celebru pentru castelul medieval, bisericile vechi şi tradiţia culinară.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load