COVID-19 în MOLDOVA

Orașul care va renunța la focurile de artificii de Revelion. Care e motivul?

Orașul care va renunța la focurile de artificii de Revelion. Care e motivul?

Primăria orașului Pärnu (Estonia) nu va organiza artificii cu ocazia Revelionului ce se apropie, deoarece consideră că decorarea spațiului orașului este mai importantă decît artificiile, care durează doar opt minute, relatează Pärnu Postimees.

„Am discutat dacă există o alternativă la aruncarea a mii de euro în vînt și am decis că mai degrabă vom contribui la decorarea orașului cu decorațiuni luminoase, care este o opțiune mult mai durabilă", a declarat primarul Romek Kosencranius, adăugînd că anularea artificiilor va salva mediul și vor oferi un plus de siguranță. „Nu sîntem prima administraţie locală din județul Pärnu care refuză la artificii, dar vrem să oferim un exemplu bun prin decizia noastră.”

De exemplu, anul trecut rachetele lansate de oraş de Revelion au costat în total 4.000 de euro.


În acest an, iluminatul în spațiul urban va fi mai intensiv decît înainte, pentru că, pe lîngă pomul de Anul Nou din Piața Independenței și Piața Centrală, dar și străzile și parcurile decorate în centrul orașului, anul acesta decorațiunile luminoase vor fi instalate în locuri unde nu mai erau anterior. De asemenea, orăşenii vor fi surprinși de luminile semafoarelor în formă de brăduţi pentru a face creşte şi mai mult dispoziţia de sărbătoare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load