Orașul care va fi sfințit cu agheasmă din elicopter

Orașul care va fi sfințit cu agheasmă din elicopter

Un episcop catolic plănuiește să împrăștie de la înălțime apă sfințită peste credincioșii din orașul-port Buenaventura, Columbia, pentru a-i „scăpa de diavol”.


Rubén Darío Jaramillo Montoya, episcopul din Buenaventura, va folosi un elicopter al forțelor navale pentru a sfinți orașul-port de la înălțime, pe 14 iulie.


„Vrem să ne plimbăm prin Buenaventura cu elicopterul și să dăm cu apă sfințită peste oraș. Să vedem dacă putem exorciza toți demonii care ne distrug portul, pentru că binecuvîntarea lui Dumnezeu vine și ne scapă de toate răutățile din stradă”, a spus Montoya la un post local de radio, conform Newsweek.


Buenaventura, cel mai aglomerat port din Columbia, a fost afectat grav de grupările paramilitare care răpesc, agresează și torturează localnicii. Victimele sînt dezmembrate cînd încă sînt în viață, iar de multe ori bucăți din trupurile acestora apar pe țărm.


În ultimii cinci ani, rezidenții orașului-port au început să se opună grupărilor care produc violențe, colaborînd cu organizațiile internaționale pentru drepturile omului ca să construiască locuințe mai bune, să sporească prezența poliției și să creeze o „zonă umanitară” în care nu se produc violențe armate.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load