COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ora Pământului 2020: Pentru prima dată, evenimentele vor avea loc exclusiv online

Ora Pământului 2020: Pentru prima dată, evenimentele vor avea loc exclusiv online

Oameni din peste 180 de ţări şi teritorii, inclusiv din Republica Moldova, vor stinge simbolic lumina sîmbătă, de la 20.30, timp de o oră. Earth Hour - Ora Pămîntului este cel mai mare eveniment dedicat mediului din toate timpurile.

Peste 180 de ţări şi teritorii se reunesc şi anul acesta pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice şi pierderii biodiversităţii, dar şi pentru a inspira oameni, comunităţi, companii, guverne să acţioneze pentru a stopa declinul.

Evenimentul Ora Pămîntului (Earth Hour) a fost organizat pentru prima dată de World Wide Fund - Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizaţia WWF la nivel global. Peste 2,2 milioane de oameni şi 2.000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conştientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar cîţiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie, potrivit WWF.

Evenimentul Earth Hour este marcat de fiecare dată în ultima sîmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocţiu, astfel încît toate oraşele au parte de întuneric în intervalul 20.30 - 21.30.


Mesajul este acelaşi, peste tot: problemele cauzate de schimbările climatice şi de extraconsum sînt atît de grave, actuale şi complexe, încît este nevoie urgentă de acţiune, la nivel global. Iar vocea comună a miliarde de oameni de pe tot globul ajunge chiar şi la cele mai înalte foruri ale decidenţilor.

Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa "Mai mult decît o oră pentru planetă (Beyond the Hour)", în care oamenii de pretutindeni sînt îndemnaţi nu numai să stingă lumina pentru o oră, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi şi să-şi schimbe comportamentul pentru a avea un impact mai mic asupra naturii.

Marco Lambertini, directorul general al WWF Internaţional, a declarat: Suntem profund întristaţi de pierderea de vieţi în urma pandemiei COVID-19, iar gîndurile noastre se îndreaptă acum către familiile care au pierdut pe cineva drag sau care suferă. În această perioadă de criză trebuie să rămînem uniţi, mai mult ca niciodată, pentru a proteja viitorul nostru şi pe cel al planetei. Este momentul pentru solidaritate, pentru a răspunde creativ provocărilor şi pentru a colabora, motiv pentru care Ora Pămîntului este marcată prin evenimente digitale pe tot globul”.

În contextul în care biodiversitatea globală a scăzut într-un ritm alarmant, pînă la un milion de specii fiind ameninţate cu dispariţia, şi planeta este ameninţată de criza climatică, vocea fiecăruia contează şi mai mult. Este important să conştientizăm că natura stă la baza unei planete sănătoase şi reprezintă o soluţie imediată, puternică şi eficientă din punctul de vedere al costurilor pentru a adresa dezastrele climatice, potrivit ora-pamantului.ro.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load