Oprah Winfrey a donat două milioane de dolari unui stat insular

Oprah Winfrey a donat două milioane de dolari unui stat insular

Prezentatoarea americană de televiziune Oprah Winfrey donează două milioane de dolari pentru a ajuta la reconstrucţia Puerto Rico şi pentru a spijini artele şi programele culturale din regiune, după uraganul devastator care a lovit insula în 2017, scrie agerpres.ro.


Organizaţiile Hispanic Federation şi Flamboyan Arts Fund au precizat luni, într-o declaraţie, că 1 milion de dolari va fi destinat sprijinirii necesităţilor pe termen lung în urma pagubelor provocate de uraganul Maria, iar o sumă suplimentară de 1 milion de dolari va fi donată pentru sprijinirea programelor artistice şi culturale din insulă.


Winfrey, una dintre cele mai influente personalităţi din industria media americană, a precizat că a fost inspirată de eforturile compozitorului Lin-Manuel Miranda, care, în luna ianuarie, a oferit cîteva reprezentanţii cu piesa sa de succes ''Hamilton'' în Puerto Rico.


"Am fost atît de emoţionată de dedicarea cu care Lin-Manuel Miranda a dus ''Hamilton'' în Puerto Rico şi de felul în care a sprijinit comunitatea în mijlocul căreia a crescut, încît am vrut să mă alătur eforturilor de revitalizare a unei insule atît de bogate în cultură, frumuseţe şi patrimoniu", a menţionat Winfrey într-o declaraţie.


Uraganul Maria, care a lovit Puerto Rico în septembrie 2017, a provocat decesul a circa 3.000 de persoane din acest teritoriu administrat de SUA, potrivit bilanţului estimativ, a distrus locuinţe şi infrastructură şi a lăsat o mare parte din insulă fără apă potabilă sau alimentare cu electricitate timp de mai multe luni.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load