Opozantul lui Maduro ar putea fi arestat, situație rușinoasă pentru un politician din Kazahstan, iar în Sri Lanka apar noi detalii în cazul exploziei

Opozantul lui Maduro ar putea fi arestat, situație rușinoasă pentru un politician din Kazahstan, iar în Sri Lanka apar noi detalii în cazul exploziei

Curtea Supremă din Venezuela a ordonat arestarea opozantului lui Maduro


Curtea Supremă din Venezuela a hotărît, joi, ca opozantul Leopoldo Lopez, care s-a refugiat marți la Ambasada Spaniei, să fie arestat.


„Tribunalul a decis emiterea unui mandat de arestare serviciilor de informaţii (Sebin) vizîndu-l pe cetăţeanul Leopoldo Lopez”, a explicat într-un comunicat cea mai înaltă jurisdicţie venezueleană.


Lopez este acuzat că a încălcat un ordin al justiţiei din 2017 privind arestul său la domiciliu.


Marţi, Lopez a părăsit locuinţa sa din Caracas şi a apărut alături de liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido la o manifestaţie împotriva preşedintelui Nicolas Maduro. Ulterior, în cursul aceleiaşi zile, Lopez s-a refugiat la Ambasada Spaniei din capitala venezueleană, informează Agepres.


Preşedintele autoproclamat al Venezuelei, opozantul Juan Guaido, le-a cerut compatrioţilor săi să se pregătească miercuri pentru „faza finală” a planului de înlăturare a lui Nicolas Maduro, în contextul în care liderul venezuelean aflat în dificultate a susţinut că „tentativa de lovitură de stat” a fost respinsă, transmite DPA, citată de Agerpres.

Un aspirant la preşedinţia Kazahstanului a picat testul lingvistic


Un aspirant la preşedinţia Kazahstanului, Zhumatai Aliev, care dorea să candideze din partea uniunii civice locale Demografia Populaţiei, a picat testul de cunoaştere a limbii kazahe.


Comisia Electorală Centrală l-a exclus din cursa electorală pe Zhumatai Aliev, relatează joi agenţia EFE, citată de Agerpres, transmite Știri.md cu referire la Tvr.ro.


''La lucrarea scrisă a comis greşeli grave, în total 19: greşeli de punctuaţie, de stil şi altele'', a explicat în faţa presei reprezentantul comisiei lingvistice a Comisiei Electorale Centrale, Adim Ahmetov.


Fiecare pre-candidat a fost supus unui test alcătuit din trei subiecte: să facă o compunere, lectura unui text literar şi elaborarea unui raport pe o temă la alegere. Acest ultim subiect nu a fost abordat de candidatul respins.


În urma evaluării, comisia a ajuns la concluzia că Zhumatai Aliev nu stăpîneşte suficient limba kazahă, deci el nu se poate înscrie în cursa prezidenţială.

Sri Lanka: Poliţia a anunțat numele persoanelor care au comis atentatele


Poliţia din Sri Lanka a dat publicităţii numele a nouă persoane care au comis atentatele sinucigaşe în duminica Paştelui catolic, la 21 aprilie, soldate cu 253 morţi, şi a anunţat că bunurile autorilor acestor atentate vor fi confiscate.


Purtătorul de cuvînt al poliţiei, Ruwan Gunasekera, a confirmat faptul că autorii atacurilor sinucigaşe comise în două hoteluri de lux, între cele trei instituţii lovite, au fost doi fraţi care făceau parte dintr-o familie prosperă din Colombo specializată în exportul de condimente, relatează AFP.


Grupul islamist care a organizat aceste atacuri coordonate a trimis cîte un kamikaze în fiecare loc vizat, cu excepţia hotelului Shangri-La unde au avut loc două explozii, declanşate de doi bărbaţi.


Unul dintre atacatorii sinucigaşi care s-au aruncat în aer la hotelul Shangri-La se numea Zahran Hashim, liderul unui grup jihadist local care a organizat aceste atacuri revendicate de către Statul Islamic (SI).

Porbleme din ce în ce mai mari pentru Mark Zuckerberg


Nimeni din Silicon Valley nu are o putere atît de mare precum cea pe care Mark Zuckerberg o are asupra Facebook: este co-fondator, CEO, director al boardului şi acţionar majoritar.


Cît timp Facebook s-a aflat într-un proces continuu de expansiune, nimeni nu a considerat că puterea lui Zuckerberg ar trebui, într-un fel, limitată.


Ultimele luni au adus însă numeroase controverse şi scandaluri, iar oamenii implicaţi în conducerea reţelei sociale încep să se întrebe dacă nu ar fi nevoie de o persoană nouă în funcţia de CEO, scriu cei de la BBC.


Recent, cei de Comisia Federală de Comerţ (FTC) au anunţat că investighează Facebook pentru probleme legate de protejarea datelor personale; ca răspuns, Zuckerberg a anunţat crearea unui fond de 3 miliarde de dolari destinat plătirii unei eventuale amenzi. "Ştiu că nu avem cea mai bună reputaţie în ceea ce priveşte protecţia datelor personale", a spus Zuckerberg zîmbind pe scena conferinţei anuale a dezvoltatorilor de la San Jose.


Pentru cei prezenţi în sală, lucrurile nu erau însă la fel de amuzante; cei de la FTC au spus că nu vor doar să acorde o amendă, ci să reglementeze întreaga activitate a reţelei sociale.


Prin urmare, cei din boardul Facebook au cerut un vot prin care Mark Zuckerberg să fie schimbat. Şansele sînt minime, pentru că actualul CEO deţine majoritatea în consiliu, dar ar putea fi un semnal pentru el că e timpul să se retragă, pas cu pas, de la conducerea reţelei de socializare.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load