Opinie: Sancţiunile impuse companiei de către SUA „creează un precedent periculos”

Opinie: Sancţiunile impuse companiei de către SUA „creează un precedent periculos”

Directorul juridic al Huawei, Song Liuping, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că sancţiunile impuse companiei de către Washington „creează un precedent periculos” care va afecta miliarde de utilizatori, potrivit BBC.De asemenea, oficialul a adăugat că sancţiunile vor „afecta direct” companiile americane şi zeci de mii de locuri de muncă din Statele Unite.

Declaraţiile acestuia vin în contextul în care autorităţile de la Washington au inclus Huawei pe lista companiilor care nu pot semna contracte cu firmele din Statele Unite fără o aprobare specială, măsură care a dus la amplificarea războiului comercial dintre SUA şi China. Decizia Administraţiei Trump a fost luată din motive de securitate naţională, în condiţiile în care compania este acuzată că produsele sale ar prezenta riscuri de securitate şi ar fi utilizate inclusiv pentru spionaj în favoarea Beijingului.

Huawei a respins în repetate rînduri acuzaţiile potrivit cărora produsele sale prezintă riscuri de securitate şi a negat orice legătură cu Guvernul chinez.

„Politicienii din Statele Unite folosesc puterea unei naţiuni întregi pentru a lupta cu o companie privată”, a declarat Song Liuping în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă. El a adăugat că decizia Washingtonului de a include Huawei pe această listă va avea efecte puternice. „Această decizie riscă să ne afecteze clienţii din peste 170 de ţări, dat fiind că trei miliarde de consumatori folosesc produsele şi serviciile Huawei la nivel mondial”, a spus acesta.

„Prin împiedicarea companiilor americane de a face afaceri cu Huawei, Guvernul Statelor Unite va afecta în mod direct peste 1.200 de companii americane şi zeci de mii de locuri de muncă”, a adăugat oficialul.

În luna aprilie, un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat a declarat că Administraţia Donald Trump va revizui cooperarea cu naţiunile aliate care vor utiliza echipamente produse de firma chineză Huawei, pe fondul preocupărilor de securitate. Huawei este al doilea producător de telefoane inteligente la nivel mondial.
 

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load